Tai käytännössä uuden päivän aluksi, ehti näköjään tuo kello jo sen verran kulkea eteenpäin. Pakko oli kuitenkin tulla vielä kirjoittamaan, kun tulin tässä ihmetelleeksi jälleen erästä mielessäni pyörinyttä ajatusta. Näin ollen menen myös suoraan asiaan, ilman turhia jaaritteluja.
Kuinka kukaan tässä elämässä voi olla totaalisen varma siitä, ettei kuoleman jälkeen ole elämää?

Kyllä, jotkut näin väittävät. "Ei kuoleman jälkeen ole mitään, sitä vaan maataan mullan alla ja kaikki on lopussa." Joku toinen taas ajattelee, että kuoleman jälkeen ihminen jää johonkin välitilaan, aaveeksi tai henkiolennoksi vahtimaan, auttamaan  (tai pelottelemaan) maan päällä eläviä ihmisiä! Ja sitten ovat vielä erikseen nämä jälleensyntymiseen uskovat. Hohhoijaa. Myönnän, että olisi houkuttelevaa ajatella syntyvänsä seuraavassa elämässä vaikka kuninkaalliseen perheeseen tai miljonäärisukuun, jos nykyisessä elämässä olet vain tavallinen duunari ja kaduntallaaja. Toisinpäin tämä vaihtokauppa ei kuitenkaan vaikuta kovin houkuttelevalta - kuolla nyt rikkaana ja syntyä seuraavassa elämässä kerjäläisenä.

Uskoit sitten mihin hyvänsä, haluaisin kuitenkin heittää sinulle haasteen: pohdi tarkkaan mahdollisuutta, että kuoleman jälkeen onkin todellista elämää. Elämää, jossa voit tuntea, haistaa, maistaa, nähdä ja kuulla kaiken kuten nytkin. Entä jos puheet ja hurjat kertomukset taivaasta ja helvetistä ovatkin totta? Entä jos taivas onkin kaunis ja täydellinen paikka, johon vain aidosti uskovat kristityt ja Jeesukseen uskovat pääsevät? Entä jos helvettiin ovatkin matkalla kaikki ne, jotka eivät ole ottaneet Jeesuksen tarjoamaa pelastuslahjaa vastaan ja kulkevat omien halujensa ja himojensa mukaan?

Millä tiellä sinä olet, jos ajatellaan asiaa tästä näkökulmasta?

Kuten Seneca on todennut: "Päivä jota luulet viimeiseksi on iäisyytesi syntymäpäivä." Haluatko sinä viettää  tätä syntymäpäivääsi tulen kärvistäessä ihoasi, perkeleen nauraessa vieressäsi ja monien ihmisten huutaessa tuskissaan ympärilläsi? Vai haluatko mukaan ikuiseen juhlaan, jossa ei laulu lakkaa, synttäriherkut eivät lopu buffetista kesken eikä kyyneleet vieri enää koskaan poskillesi? Minä tahdon noihin juhliin. Tulethan mukaan!